perjantai 20. joulukuuta 2013

Dream Brother

Olen pitänyt itseäni melko terveenä ihmisenä, sillä lopulta sairastelen melko vähän enkä ole allerginen juuri millekään (paitsi maitosokerille, mikä nyt vegaanina ei tule vaikuttamaan elämääni, kun en maitotuotteita syö)

Sain kuitenkin eilen pelottavan voimakkaan äkillisen allergiareaktion. Allergiareaktioni alkoi silmien kutinasta, jonka jälkeen vasen silmäni turposi kauniisti melkein umpeen, kasvoni punoittivat ja nousi punaisia näppyjä, kämmeniä kuumotti ja kutitti aivan vietävästi, ympäri kehoa nousi nokkosihottumaa, alahuuleni turposi ja sitä kutitti, tulin tukkoiseksi ja nenäni vuoti kauan ja tämä ikuinen ystävä palan tunne kurkussa ja paino rinnassa kruunasi kaiken. Antihistamiini oli ainoa, joka sai nämä oireet lievittymään, mutta yöllä heräsin kuitenkin siihen, että hengittäminen oli raskasta ja vaivalloista.

Nyt ensimmäistä kertaa elämässäni sain reseptin adrenaliinikynälle sekä helmikuussa lähdetään sitten selvittämään mille vitsille olen allerginen. Ehkä tämä kesästä asti oleva silmien kutinankin syy saadaan selville, sillä olen voimakkaasti ollut sitä mieltä, että olen jollekin allerginen.

Nyt ainakin sitten tiedän, ettei kyse ole stressistä, kun mm oluesta, viinistä ja monista ruuista tulee palan tunne kurkkuun ja painoa rintaan (niin, että jo veden saaminen kurkusta alas on vaivanloista, hengitys kulkee, mutta juuri muu ei)

Miten hemmetissä näin pääsi käymään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti