maanantai 10. maaliskuuta 2014

Hiusongelmat. Siksi kutsun niitä kaikkia ongelmia, jotka ovat lähtöisin päästä, eli hiukset ja hiuspohja. Ja olen kärsinyt hiusongelmista jo aika monta vuotta, mutta pahimmaksi ne ongelmat muodostuivat yli kaksi vuotta sitten, vuonna 2012.

Mainitsin hiuspohjan ongelmistani jo tuona samaisena vuonna, jonka tähden vuoden 2012 kesällä lopetin kokonaan hiusteni värjäämisen, sillä yliherkistyin hiusväreille ja hiuspohjani oli varmasti juuri hiusvärien takia muuttunut kuivaksi, kutiavaksi ja veresti.

Jätin samalla lämpökäsittelyt pois ja monet hiusmuotoilutuotteet, sillä ne eivät vain yksinkertaisesti helpottaneet hiuspohjaani ollenkaan. Ja olin niin hukassa kuin vain voi olla, sillä minulla on juuri se tyypillinen suomalainen tukka, joka on hento, erittäin hento. Erilaiset lämpökäsittelyt mm. kihartamiset ja ilmakihartimella tyvikohotukset vain kuuluivat aamuuni, jotta sain edes jotenkin järkevältä näyttävän tukan.

Siirryin siis kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Kokeilin erilaisia shampoita, joista aika harva edes sopi niin kuivalle tukalle ja hiuspohjalle. Tiedän monia täysin luonnonkosmetiikan shampoita, jotka eivät sovi itselleni ja vain yhden, joka sopii (vaikkei se silloinkaan aivan paras ollut, siis silloin). Pidensin myös hiusten pesuväliä ja ostin itselleni luonnonkosmetiikan muotovaahtoja, jotka eivät ole niin hyviä pidon suhteen kuin pahiskosmetiikan, mutta tuovat kuitenkin edes sen pienen kuohkeuden, sen tarvittavan. Käytin myös neitsynkookosöljyä kuureittain, eli pistin sitä koko päiväksi hiuksiin, kiedoin huivilla enkä todellakaan poistunut kotoa koko päivänä, paitsi roskia viemään. Savinaamioon tutustuin myös ja se syväpuhdisti mukavasti ja toi ihanan kuohkean tukan.

Nyt tämän vuoden alussa kokeilin muuta kuin luonnonkosmetiikan shampoita. Niissä on lauryl sulfatea ainoana aineena, jota ei luonnonkosmetiikassa saa käyttää, joten kuitenkin hiukan parempi tuote kuin marketeista tai kampaamoista ostettavat kemikaalikoktailit. Ilokseni huomasin, että hiuspohjani on nyt virallisesti siirtynyt terveiden kirjoihin! Se ei kutise eikä ole juuri kuivakaan. Koska nyt on kuitenkin talvi on se minimalistisesti kuiva, mutta itse huomaan muutoksen kun vertaan edes sitä viime joulukuuhun.

Aion vielä jatkossakin kokeilla täysin luonnonkosmetiikan shampoita, mutta tällä hetkellä menen noilla puoliksi hyvillä. Tiedän myös, että kaikille luonnonkosmetiikan shampoot eivät vain käy, koska yksilöllisyys.

Nyt ainoana hiusongelmanani on liian hyväkuntoinen liukas tukka, mutta kai olen iloinen tuosta ongelmasta kuin siitä, että hiukset tippuvat päästä huonon hiuspohjan takia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti