torstai 15. marraskuuta 2012

I Wanna Know

Siinä missä Talvivaarasta on tullut täysi farssi, on Israelin ja Palestiinan konflikti myös täysi farssi.

Israelin ja Palestiinan konflikti on siitä jännä, ettei oikeasti kumpikaan ole viaton tai kumpikaan oikeasti pahis. Kumpikin tekee hölmöyksiä ja omassa kostossaan ovat niin sokaistuneita, ettei kumpikaan taida oikeasti enää osata jättää kostoiskuja tekemättä. Lopulta tätä silmä silmästä on jatkunut vähän turhankin kauan ja itse ainakin haluaisin niiden jo loppuvan. Onko sillä edes enää väliä kumpi aloitti mitäkin?

Mutta konflikti ei lopu ennen kuin oikeasti toinen jättäytyy kokonaan pois selkkauksista (mikä näyttää olevan täysin mahdottomuus). Jos oikeasti Palestiina lopettaisi omat iskunsa, ei Israelilla olisi mitään syytä hyökätä palestiinalaisten kimppuun. Samalla, jos Israel kuitenkin hyökkää, olisi sen toimien paheksuminen paljon oikeutetumpaa (kansainvälisellä tasolla), jolloin myös israelilaisten tuotteiden boikotointi kansallisesti voisi toimiakin. Tästä tietenkin sitten syntyisi lopputulos, jolloin Israel lopettaa iskut Palestiinaan ja he voisivat vihdoin sopia omista rajoistaan uudelleen. Utopiaan on mukava uskoa.

Itse ainakin paheksun Gazan alueen saartoa, joka on aiheuttanut palestiinalaisille paljon pulaa mm. vedestä ja muista elintarvikkeista, joka on sitten johtanut humanitaariseen kriisiin. Puhumattakaan siitä, että terrori-iskujen varjolla rakennettu turvamuuri jakaa palestiinalaisten maat, jättäen Israelille hedelmällisimmät maat sekä vesivarat.  Samalla on naurettavaa, ettei palestiinalaispakolaisilla ole minkäänlaista kansalaisuutta, sillä Irsael vetoaa siihen aikaan, kun heillä ei ollut kansalaisuutta arabimaissa. Heillä siis ei ole velvollisuutta antaa palestiinalaisille kansalaisuutta, tietenkin kansalaisuuden antaminen kuuluu maille, joihin pakolaiset ovat sijoittuneet (joten tietenkin, miksi siis yrittää olla mukava valtio, kun paskamainen on paljon mukavampi olla) Perustelut olla antamatta pakolaisille kansalaisuutta, tai edes ottaa heitä Israeliin, on täysin lapsellista.

Naurettavinta koko konfliktista tekee se, että itse juutalaiset ovat joutuneet toisessa maailmansodassa vainojen uhreiksi. Mitä Israel tekee palestiinalaisille, on melkeinpä samaa, mitä juutalaiset joutuivat kohtaamaan toisessa maailmansodassa, jossa heidän ihmisarvonsa oli täysin olematon (ja nyt palestiinalaisien ihmisarvo on täysin nolla). On jotenkin järjetöntä, etteivät juutalaiset muista omaa historiaansa, vaikkakin harva tuskin enää on elossa, jotka joutuivat vainot kokemaan.

Siltikin voisi kuvitella heidän tietävän kertomusten ja historian kautta, ettei samanlaista tarvitsisi enää kokea kenenkään. Huolimatta siitä mikä toisen uskonnollinen kanta on. On valitettavaa mitä juutalaiset joutuivat kokemaan toisessa maailmansodassa, mutta Israelin valtion pystyttäminen oli yksi paska virhe. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti