keskiviikko 6. helmikuuta 2013

The Simple Pleasures

Tein eilen ystäväni kanssa ruokaa, sillä kulinaristina ruoka on elämäni prioriteetti, tietenkin heti rakkauden jälkeen.

Koko viikonlopun minun teki mieli intialaista ruokaa ja siltikin sain vain vegaanista pitsaa suur-Kalliosta. Epätoivoisesti ja kiireisesti siis tsekkailin eilen keittokirjaani ja ihmettelin mitä sitä söisi, sitten eteeni osui soijakorma. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä (tai lukemalla, what you prefer).


Mikään hyvä valokuvaaja en ole ja kamerakin alkaa luultavimmin vedellä pian viimeisiä, mutta halusin ikuistaa ehkä maailman parhaimmaksi tituleeraamani ruoan. Ja jos nyt en mikään valokuvaaja ole niin en myöskään mikään esteetikko, sillä ruoka läväytettiin nälkäisenä lautaselle (ehkä kuva kertoo tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa).

Ohjeen löysin siis hehkuttamastani Vegaanin uusi keittokirjasta. Vaikka nyt en reseptejä yleensä jakele, niin nyt on pakko. Ehdottomasti kannattaa myös hankkia kyseinen kirja, sillä se sisältää aivan uskomattoman hyviä reseptejä!

Soijakorma (neljälle henkilölle, joiden joukossa ei ole ikisyöppöä Teaa)

150g soijapaloja
1 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
3 ½ dl maustamatonta soijajogurttia
2 dl kasvikermaa (soija- tai kaurakermaa)
25 g vegaanista margariinia (tummansininen Keiju)
½ tl suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl chilijauhetta
1 rkl sokeria
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl intialaista currytahnaa
2 rkl tomaattipyreetä
3 valkosipulin kynttä
3 rkl mantelirouhetta
tarjoiluun tuoretta korianteria

Keitä soijapaloja kasvisliemessä pussin ohjeen mukaan (yleensä siis noin kymmenisen minuuttia). Kaada vesi pois ja puristele soijapaloista ylimääräinen keitinvesi.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista sillä välin sipulit pannulla öljyssä, kunnes sipulit ovat kypsiä ja pehmeitä (käytimme kattilaa, viisaampi soseuttamisen kannlta niin pinnoitukset pannusta eivät mene).

Laita soijapalat uunivuokaan. Sekoita loput ainekset sipulien joukkoon sauvasekoittimella tasaiseksi ja kaada seos soijapalojen päälle.

Paista uunissa puolisen tuntia ja tarjoile riisin kera (käytimme riisi-ohraa toimii hyvin!)             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti