maanantai 8. huhtikuuta 2013

Sweet & Bitter

Tein viime perjantaina Yrttipurkin pitsapiirakkaa, sillä tällä hetkellä ruokahaluni on kadonnut ja into tehdä mitään ruokaa on täysi nolla. Tämä oli helppo ja yksinkertainen. Vaikka ohjeessa sanotaan, että aineet löytyvät aina kaapista, niin ei kyllä tämän talouden kaapista, joten jouduin hiukan soveltamaan ja käyttämään eri raaka-aineita. En edelleenkään ole mikään kattaaja tai hyvä esillepanija, mutta vihdoinkin kuvaa, ohhoh! Ohje siis on vegaaninen, yllätys.


Pitsapiirakka:

Pohja

3 dl kaurahiutaleita tai muita puurohiutaleita
1,5 dl jauhoja
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
4 rkl öljyä

Sekoita aineet keskenään, kunnes siitä tulee kiinteää. Koska tässä käytetään puurohiutaleita voi ulkonäkö muistuttaa hiukan puuroa. Levitä se kuitenkin voidellulle piirakkavuoalle tai vaihtoehtoisesti kakkuvuokaan (kokeiltu molemmilla). Taikina on melko levittyvää, vaikka jääkin tahmana kiinni käsiin tai veitseen.

Täyte

n. 2-3 dl soijarouhetta (kaksi ja puoli osoittautui melko kelvoksi määräksi)
mausteita maustamiseen esim.
soijakastiketta
grillimaustetta
paprikaa
valkosipulimaustetta
½-1 sipuli, miten paljon siitä sattuukin tykkäämään
Jotain tomaattipitoista esim.
tomaattipyrettä pari ruokalusikallista
tomaattimurskaa
ketsuppia (itse käytin tätä, koska muita ei ollut)
oikea tomaatti
vettä

Laita soijarouhe turpoamaan. Tämän voi tehdä pikana eli keittää vedenkeittimessä vettä ja sekoittaa sen haluttuun soijarouhemäärään (esim. 2 dl rouhetta tarvitsee n. 4dl vettä jne.) Kun rouhe on turvonnut voi sekoittaa siihen mausteet (mutta ne voi sekoittaa myös jo veteen ennen kuin soijarouhetta on sinne laitettu). Laita rouheeseen tomaattipitoinen aines, mitä nyt kaapista löytyykään ja pilko sipuli melko pieninä paloina joukkoon. Kaada valmis soijarouhe pohjan päälle.

"Juustoke"

2-2 ½ dl kaurakermaa
oluthiivahiutaleita maun mukaan pari ruokalusikallista voi olla jo melko sopiva määrä
suolaa hiukan
hyppysellinen kurkumaa antamaan väriä

Eli lämmitä kaurakerma levyllä, mutta sen ei tarvitse kiehua! Sekoita joukkoon oluthiivahiutaleet, suola ja kurkuma. Oluthiivahiutaleet antavat juustoisen maun ja samalla kyseinen aines jakaa mielipiteitä. Itse tykkään siitä kovin, joten laitoin sitä ihan reippaasti, mutten ihan muista paljon tarkalleen. Juustoketta kannattaa maistaa ja sen mukaan lisäillä hiutaleita (eli kuinka juustoisen aromin siihen haluaa tms.) Kurkumaa heitin sekaan ihan naurettavan vähän, sillä hiutaleetkin antavat keltaisen värin.

Paista piirakka uunissa 225 asteessa ja anna olla noin 5-15 minuuttia. Itse pidin vartin, jolloin  sipulit pehmenivät mukavasti, mutta silti vähän jäi purutuntumaa.      
        

2 kommenttia:

  1. Haluan sun kasvispitsaa! Mulla tulee siihen aina välillä outoja himo kohtauksia! Ja ps. Tykkään sittenkin sushista! Haluan sinne! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun pitää kyllä sitten tulla tänne! Voin tehä sulle kasvispitsaa :P ja yhessä voitais tehä vegaanisia susheja! Joo!

      Poista