tiistai 19. maaliskuuta 2013

Merry Go Round

On uskomatonta, kuinka nopeasti kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on kerännyt allekirjoituksia. Itse olin mukana keräämässä - face to face allekirjoituksia - turkistarhauksen kieltoa koskevassa kansalaisaloitteessa ja se oli hienoa, kun aloite sai kuudessa kuukaudessa yli 70 000 allekirjoitusta. Mutta tämän aloitteen allekirjoitusten määrä on huikea ja olen oikeasti onnellinen siitä, että täällä on järkeviä tasa-arvoa kannattavia ihmisiä.

Tasa-arvoinen avioliittolaki kansalaisaloite on saanut alle vuorokaudessa yli 100 000 allekirjoitusta. Eduskunta ei voi ottaa tätä mitenkään muutein kuin tärkeänä asiana.

Itsehän en suostu mennä avioon ennen kuin jokaisella ihmisellä on siihen samanlaiset juridiset oikeudet. Tein sen päätöksen vielä silloin, kun asuin Forssassa, tasa-arvoisesta avioliittolaista ollut tietoakaan ja en edes sattumoisin seurustellut silloin (ja ystäväni olivat sitä mieltä, että päätös oli helppo tehdä). Mutta pysyn samassa kannassa edelleen, vaikka onnellisesti seurustelen. Eihän minulla nyt muutenkaan mikään into koko avioliittoa kohtaan ole ollutkaan, mutta tasa-arvoa kannatan!

Mutta jos nyt se ihme pääsee tapahtumaan, että joskus vanhoilla päivilläni päätän mennä naimisiin, en tasan ota mieheni sukunimeä. Tässä asiassa en väisty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti