keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Willie Deadwilder

Matkasin tänään bussilla Forssasta vanhempieni luokse viettämään pääsiäistä ja ehkä hiljalleen alan uskomaan kevään lähenevän. Taivas oli niin sininen ja aurinko paistoi ja on tulossa pääsiäinen ja koulun kiireet alkavat (vihdoin!) hiukan hellittämään. Enää pari tenttiä ja pari esseetä ja sitten ehkä voi ihan luvallisesti alkaa stressaamaan kesän a) harjoittelua tai sen olemattomuutta b) opinnäytetyötä.

Sain myös Bruyèren haasteen kertoa kymmenen asiaa itsestäni ja vastata muutamaan kysymykseen. No katsotaan mitä uutta irtoaa!

1. Opiskelen ammatikseni hipiksi eli Kestävää kehitystä. Nyt näyttää vähän siltä, että valmistun lähinnä kortistoon, joten hiljalleen täytyy katsoa jostain a) maisterin opintoja tai b) vaihtaa kokonaan pois AMK:sta ja kokeilla yliopistolla maantiedettä tai jotain muuta ympäristöalaa.
2. Olen aatelista sukua. Olin kuolla nauruun lukiossa, kun isomman pitäjän historian opettaja kehoitti menemään naimisiin meidän sukuhaaran kanssa, koska olemme rikkaita. Ei tuo raukka tiennyt, että meidän aateliselle suvulle tapahtui samalla tavalla kuin monelle Ranskan aateliselle: aatelisuus jäi, mutta rahat katosivat johonkin. Ihan tavallisia pulliaisia minun perheeni ja sukulaiseni ovat.
3. Puhun ja kirjoitan aina vähän liian pitkästi. Ehkä kokeilen jotain pienempää nippelitietoa.
4. Olen sataviisikymmentäkuusi senttiä pitkä ja jalkani koko on kolmekymmentäkuusi. 
5. Kirpputoreilta on tämän tähden vaikea löytää sopivan kokoisia vaatteita, sillä pelottavasti koko kolmekymmentäneljä on toisinaan liian suuri.
6. Minulla on kissa, sen nimi on Lucifer eikä veljeni tykkää siitä.
7. En tykkää suklaasta, mutta leivoksissa ja moussessa suklaa on oikein mainiota!
8. Salmiakki taas on aivan liian hyvää! Jos salmiakkia saisi kaikkialta olisi maailma lähempänä täydellistä.
9. Unelmoin valmistumisesta ja sen jälkeisestä reissaamisesta.
10. Minulla on oikeasti aika huono huumorintaju. Nauran ärissä paikoissa, nautin mustasta huumorista ja yleensä huomaan nauravani liikaa omille jutuilleni (koska kukaan muu ei naura).        

 Kymmenen kysymystä:


1. Mistä vuodenajasta pidät eniten? -Tällä hetkellä keväästä! Mutta se vaihtelee kyllästymisen tason mukaan. Talvi ei ole tällä hetkellä oikein suosiossa, mutta ensi talveen mennessä se varmasti on.
 
2. Kuinka monessa maassa olet ollut? -Olen reissannut (järjestyksessä) seuraavissa: Italia, Tanska, Portugali, Tsekit, Iso-Britannia (Englanti), Ruotsi, Thaimaa, Laos, Unkari, Itävalta, Saksa, Viro eli ainakin kahdessatoista maassa, mutta joidenkin paikkojen unohdus saattaa olla mahdollista. Muutamassa olen ollut kahdesti (Tsekit, Ruotsi ja Viro)


3. Mikä on viimeaikoina pyörinyt päässäsi eniten? -Koulu. Surullisen yksinkertaista. Toisena kakkosena tietenkin tulee reissaaminen ja Intia.
 
4. Montako kertaa olet muuttanut? -Eli ensiksi susirajalle, sieltä takaisin kotiin (karvas muisto!), työpaikan perässä ruttolaan, sieltä Forssaan ja sitten ihanaan Helsinkiin. Eli viisi.

5. Mikä on suosikkieläimesi? -Kissa! Kissat ovat ihania pieniä karvaisia palloja, jotka naukuvat!
 
6. Jos et saisi valita Suomea, missä maassa asuisit? -Saksassa, koska siellä kaikki on paremmin! Korkeammat palkat, halvempi ruoka, kierrätys pidemmällä kuin täällä sekä luomua ja luonnonkosmetiikkaa riittää. Tarvitseeko ekoihminen muuta? Valitettavasti en vain osaa saksaa sen enempää kuin sanoa "Sinä olet jännittävä sika."


7. Kuinka monta astetta ulkona on tällä hetkellä? Liian vähän ottaen huomioon minuakin suuremmat lumikinokset.

8. Mitä harrastat ja/tai haluaisit harrastaa? (myös epäviralliset "harrastukset" lasketaan) -Harrastan lukemista (viimeksi, kun piti lukea tentteihin oli aivan pakko lukea kaikki Harry Potterit, mikä neronleimaus!) ja käyn salilla sekä uimassa. Uinti on aivan ihanaa.


9. Miten vietät pääsiäisen vai vietätkö sitä ollenkaan? -Vietän pääsiäistä kotona porukoitteni luona, mutta luultavasti reissaan takaisin Helsinkiin ennen ensimmäistä pääsiäispäivää. Aivottomat perheleffat yleensä kuuluvat myös pääsiäisen antimiin ja minun huudahdukseni "Vitsi tää on ihan tyhmä! En kestä!"


10. Jos saisit 10 000 euroa etkä saisi säästää / sijoittaa niitä, mihin käyttäisit ne? -Onko opintolainan maksaminen pois sijoittamista? Tekisin sen, mutta sen jälkeen ehdottomasti menisin vapaaehtoiseksi Intiaan ja opettaisin lapsille ympäristökasvatusta.

Ehkä jotain uutta irtosi (tai sitten ei). Mutta keksin kysymykset seuraavalle myöhemmin (jos reikä päässäni ei ole kasvanut suuremmaksi). Menen rapsuttamaan kissoja, ihania kissoja ja hoitamaan kipeää viskibassoani juomalla tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti