tiistai 19. maaliskuuta 2013

The Voiceless

Tänään tuli mahdollisuus allekirjoittaa kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista, jonka menin allekirjoittamaan, sillä on käsittämätöntä miten nykyään voidaan loukata näin pahasti ihmisoikeuksia ja vieläpä Suomessa.

Toivon hartaasti, että tämä kansalaisaloite pääsee eduskunnan käsittelyyn ja että se oikeasti otetaan vakavasti.

Samalla, kun allekirjoitin tämän kansalaisaloitteen täältä, tulin selanneeksi muita vireillä olevia kansalaisaloitteita, joista suuren naurunremakan sai kansalaisaloite "Vaadimme, että Suomen suurpetokanta rajoitettava niin pienelle tasolle, että se ei uhkaa maaseudun ja haja-asutusalueiden elinkeinoja, porotaloutta, metsästyskoiraharrastusta, luonnon monimuotoisuutta eikä ole turvallisuusriski ihmisille. * Ihmisiä pelkäämättömät suurpedot poistettava populaatiosta."

Ensinnäkin kansalaisaloitteen nimi on aika hirviö, kuka oikeasti muistaa nimen sanasta sanaan? Tuskin edes kansalaisaloitteen vireillepanijat. Toiseksi tässä kansalaisaloitteessa on suuri ristiriita, sillä ei tietenkään suurpetokantojen pienentäminen naurettavan pienelle tasolle edistä luonnon monimuotoisuutta, sillä tietenkin jokainen elävä olento (Suomen luontoon kuuluva, ei vieraslajit) edistävät luonnon monimoutoisuutta eikä minkään lajin tuhoaminen edistä sitä. Sillä on vaikea uskoa, että esim. sudet saavat olla rauhassa oli niitä kymmenen tai sata. Lopulta kävisi kuitenkin niin, ettei täällä ole suden sutta ja vitsi sehän edistäisi luonnon monimuotoisuutta oikein roimasti!

Koko kansalaisaloitteen taustalla tuntuu olevan järjettömiä ihmisiä, joiden pitäisi oikeasti käydä yksi kurssi Ekosysteemin toiminnasta tai opiskella AMK-tasolla vaikkapa Kestävää kehitystä, niin voisivat ehkä tajutakin jotain luonnon monimuotoisuudesta.

Muutenkin suurpetojen pitäisi normaaleissa olosuhteissa säännöstellä mm. hirvi- ja valkohäntäpeurakantoja (joista lkimmäinen muuten on tuotu vieraslaji, pahimmassa tapauksessa vieraslajit valtaavat oman ekolokeron ja vievät tilaa heikommalta alkuperäislajistolta, jolloin luonnon monimuotoisuus vähenee), mutta tällä hetkellä mm. susikanta on niin pientä, ettei sen saalistaminen juuri järkytä suuntaan tai toiseen hirvikantoja.

Pääsinpäs taas pätemään ja kiihtymään, joten ehkä on parempi asettaa silmälasit paremmin nenälle ja painua juomaan litrakaupalla teetä.    
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti