torstai 20. kesäkuuta 2013

Born on a Different Cloud

Törmäsin listaan 100 kirjaa, jotka tulee lukea ennen kuolemaasi ja koska huomasin lukeneeni tältä listalta sattumalta jo seitsemäntoista kirjaa, niin tietenkinhän oli sitten pakko saada päähänsä lukea tältä listalta kaikki kirjat. Koska taidan vain olla tyhmä.

Mutta samalla saisin siis sivistettyä itseäni suomalaisella kirjallisuudella, sillä pääsääntöisestihän olen ollut sitä mieltä, että suomalainen kirjallisuus on melko huonoa (tosin olen sitä mieltä, että suomalainen musiikki ja elokuvat ovat huonoja, joten vika taitaa olla enemmänkin minussa). Ja olen livistänyt Kalevalan lukemiselta (okei, luin Suomen lasten Kalevalan, mutta sitäkään ei olisi pitänyt oikeasti lukea) enkä ikinä ole lukenut Täällä pohjantähden alla saati mitään Aleksis Kiven tuotantoa. Meillä vain taisi olla lukiossa äidinkielenopettajana sellainen henkilö, joka luuli liikoja meidän vuosikurssista.

Mutta luettavana siis on vain 83 kirjaa ja se on melko vähän! Yksikin kirja listalta on puolittain luettuna, siitä voisi sitten vaikka jatkaa!

1 kommentti: