tiistai 12. maaliskuuta 2013

Hazy Shade of Winter

Olen opetellut ryhdikkyyttä, sillä sunnuntaina hierojalla käynti herätti tietoisuuteni. Minulla on naurettavan huono ryhti hatioissa ja niskassa (eikä se selkäkään koskaan kovin ryhdissä ole pysynyt, mutta selän kanssa ei ole ikinä ollut ongelmia).

Ajatus rasvaniskasta ja kyttyrästä selässä, herätti uskon siihen, että saan korjattua ryhtini liikunnalla ja venytyksillä. Myöskään ainaiset kivut lapaluissa jo pelkästä niiden liikuttamisesta saati nukkumisella kyljellä, ei oikein tuntunut houkuttelevalta. Niinpä, hierojan pienoisten pelottelujen sysäämänä, päätän oikeasti korjata ryhtini.

Ja helvetti se tekee kipeää. En tiedä kuinka monta vuotta olen kulkenut hartioiden ollessa aivan vääräsässä asennossa (ollen noin pari senttiä! eteenpäin kallella). Kipua voi verrata melkeimpä siihen, kun jalka on murtunut, ollut monta kuukautta käyttämättömänä ja kipsissä, kun vihdoin tulee aika saada kipsi pois ja kävellä sillä jalalla, se tekee kipeää (been there done that). Kipu on nyt aivan samanlaista, pientä särkyä koko ajan, kun hartiat eivät ole tottuneet olla niin.

Mutta mieluummin kärsin nyt pienistä säryistä ja korjaan niiden asentoa, kuin odotan vanhenevani ja kärsiväni lisää (sillä onhan ne koko ajan olleet kipeät).

Suosittelen ryhdikkyyttä. Onhan se myös paljon kauniimpaa kuin olla ryhditön. Tunnen itseni paljon ylevämmäksi (ja uskokaa pois pidemmäksi, ehkä tämä sataviisikymmentäkuusi senttiä on saanut lisää ego senttejä?)   

3 kommenttia:

  1. Mun pitäs käydä kanssa hierojalla ja oon 100 varma että se sanois mulle samalla tavalla.. Työkaveri hiero mun hartioita töissä ja ne oli kallon pohjasta selän puoliväliin asti <3 lovely

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kantsii! Varsinkin, jos on ollu kipuja (mullahan rutisee noi lapaluut pyörittäessä, johtuu vissiin siitä kun ne on ollu väärässä asennossa vuosia, nyt se rutina ei oo niin pahaa). Näyttöpäätetyössä niska-hartiaseudulle muodostuu helposti myös sellanen armor (mikä toi on suomeks?? ei pitäs lukee englanninkielisiä kirjoja noin paljon) ja kestää pari kertaa, kunnes hieroja saa sen murrettua.

      Mulle tosin se hieroja sano, että pystyn tän helposti liikunnalla ja venytyksillä korjaan ja tietty ryhdikkyydellä. Mullon vielä kolme kertaa jäljellä (sain lahjakortin joululahjaks) tosin kun se hiero mua, se päätti antaa ton yhen kerran vielä lisäks. Kai mä olin vähän huonossa kondiksessa :D apua...

      Poista
  2. Joo pitäs kyllä varata aika. Mullahan kääntyy hartiat pahasti eteenpäin ja alan pelkäämään että oon kohta ku quasimodo :o ja eilen kun kävin salilla, sain ihmeellisiä kipuja päähän. Vissii hartiat niin jumissa, että kun tekee käsi yms. liikkeitä ni veri ei kierrä päähän :O Holy shit!

    VastaaPoista